2019. már 10.

Az igaz barát pálinkát hoz

írta: NVK
Az igaz barát pálinkát hoz

#barát #hozzpiát #vérszívókhada

blonde-826027_1280.jpg

Amikor az embernek jól megy a sora, sok a barátja. 

Oké, barátnak túlzás mondani, fogalmazzuk meg úgy, tele van a környezete ismerősökkel. Akik látszólag rendesek, kedvesek, segítenek, de igazából lakmározó élősködők, és mindig akarnak valamit.

És természetesen csak addig vannak jelen az ember életében, míg a szekér fut.Aztán, mikor a szekér hirtelen szarba gurul, és megfeneklik, az élősködők hirtelen eltűnnek. Az ember meg ott marad egyedül a szarban. Csak az a néhány ember nem tűnik el, akik TÉNYLEG barátok.

Örök és hatalmas igazság, hogy barát az igazán, aki akkor is az ember mellett van, mikor az nyakig ül a kakiban. Aki nem tűnik el a nehézségnél.

Na, ők azok, akik az ember életkorától függetlenül zsebkendőt nyújtanak letörölni a taknyos arcot, akik nem szólnak meg, ha esetleg kínt enyhítendő legurítasz néhány pohár bort, és akik éjfélkor beállítanak egy üveg pálinkával, na mesélj felszólítással. És elolvassák a rinyáló üzeneteket századszor is.

Talán időről időre kell is, hogy az ember gödörbe kerüljön, hogy a vérszívók elkotródjanak... fene tudja. Nekem mindenesetre jócskán kirostálódott az ismerőseim tábora, mikor nem is olyan rég bajba kerültem. De akik maradtak, azokat mostantól még jobban megbecsülöm, mint eddig.

Mert adtak csokit. Meg páleszt. Meg jó tanácsot. Zsepit a taknyos orromnak. Segítő kezet. És érzelgős, de biztattak, mert tudták, több van bennem, mint amennyit én látok magamban. 

És végül nekik lett igazuk.

 

Szólj hozzá

önazonosság